LETNÉ KINO: Fontána pre Zuzanu

LETNÉ KINO: Fontána pre Zuzanu

VSTUP VOĽNÝ !

Miestenka nie je potrebná.

Miesto: Letné kino na nádvorí Dubnického kaštieľa.

V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie nekoná, túto informáciu oznámime včas na našej facebookovej stránke Kina Lastovička.

Hrdinami príbehu je partia pätnásťročných školákov, ktorí práve ukončili základnú školu a prežívajú svoje posledné prázdniny pred tým, než sa rozídu na rôzne stredné školy. Stredobodom všetkého je opustená vyschnutá fontána uprostred sídliska, u ktorej sa všetci schádzajú. Hviezdami partie, ktorá sa tu schádza, sú dve pekné dievčatá, Bela a Zuza. Film však sleduje nielen ich osudy, problémy a pocity a správanie v rôznych životných situáciách, ich lásky a nelásky, omyly a zmierenia. Mozaiku dopĺňajú postavy ich rodičov, súrodencov i ďalších dospelých, medzi ktorými je výraznou postavou najmä starý pán Domorák, ktorý mladých neustále kritizuje. Z partie je najväčšia pozornosť venovaná mladému budúcemu automechanikovi a muzikantovi Olinovi, ktorý sa z lásky k Zuze rozhodne starú fontánu opraviť.

Dĺžka podujatia: 81 minút
Rok výroby: 1985
Dátum lokálnej premiéry: 1. február 2003

Galéria

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

Réžia: Dušan Rapoš (Československo) • Hrajú: Eva Vejmělková, Dušan Rapoš (Česká republika), Ferdinand Krůta, Jana Holeňová, Jana Svobodová (Česká republika), Jiří Bábek, Katarína Šugarová, Miloslav Holub, Ondřej Malý, Slavo Záhradník, Sylvia Turbová, Vladimír Kratina (Česká republika) • Scenár: Karol Hlávka • Hudba: Václav Patejdl • Kamera: Vladimír Ješina